Wijncursussen

SDEN 1

Wil je nu eindelijk wel eens weten hoe het zit met wijn, maar heb je geen zin in een lange cursus? Dan is dit iets voor jou. In twee gezellige avonden leer je wijn proeven en beoordelen. Je proeft 8 wijnen per avond en reist zo langs de belangrijkste wijngebieden ter wereld. Ondertussen leer je hoe wijn wordt gemaakt en waarom de ene wijn anders smaakt dan de andere? Na de cursus weet je meer over wijn en zul je er ook meer van genieten!

Je docent is Gerard Reijmer, vinoloog van de Wijnacademie, wijndocent en redacteur van het wijntijdschrift Perswijn. 

Cursusduur: 2 avonden
Tijdstip: van 19.30 tot 22.00 uur
Kosten: 130 euro
Optioneel: wijn- en spijsavond

Meer info >

SEDN 2

Ben je wijnliefhebber en wil je je kennis vergroten schrijft je dan in voor de cursus SDEN 2. Wat bepaalt de smaak van wijn? Wat gebeurt er in de wijnkelder? Wat is natuurwijn? Hoe zit dat met het begrip terroir? 

De antwoorden krijg je van Gerard Reijmer. Hij is vinoloog van de Wijn­academie, wijndocent en redacteur van wijntijdschrift Perswijn. In vijf avonden nemen we je mee langs de wijn­gebieden van de wereld en elke avond proeven we gemiddeld 8 wijnen. 

Cursusduur: 5 avonden
Tijdstip: van 19.30 tot 22.00 uur
Kosten: 295 euro
Optioneel: wijn- en spijsavond

Meer info >

SDEN 3

Dan is deze SDEN-3 cursus voor jou. In acht avonden gaan we dieper in op vragen als: wat is de invloed van de wijnmaker op de smaak van wijn, welk effect hebben de weersomstandig­heden en de bodem? Met de wijn in het glas reizen we de hele wereld over: bijna alle wijngebieden en hun typerende wijnen komen aan bod. Je reisleider is Gerard Reijmer, vinoloog van de Wijn­academie, wijndocent en redacteur van het wijntijdschrift Perswijn. We proeven gemiddeld 8 wijnen per avond. Het diploma SDEN3 is voorwaarde om je te kunnen inschrijven voor de opleiding tot vinoloog.

Cursusduur: 8 avonden
Tijdstip: van 19.30 tot 22.00 uur
Kosten: 495 euro
Optioneel: wijn- en spijsavond

Meer info >